Příběhy ze života

 

Zažívám zázraky. A vy u toho můžete být se mnou. Ponořte se do příběhů ze života, které vás mohou inspirovat na vaší vlastní cestě.

Tancerova aktivní terapie
Příběhy z terapie

JSEM ŠPATNÁ, JSEM ZLÁ

Naše vnitřní přesvědčení.. je jádrem všeho.

Setkala jsem se při terapii s jednou vílou. Nádherná žena, jemná a lehce nejistá. Přišla s tématem bolavých jater. Tušila, že souvisí s jejími rodinnými vztahy a chtěla se na ně podívat hlouběji..

Pokračovat ve čtení

Příběhy z terapie

MAMI, BOLÍ MĚ BŘÍŠKO

„Mami, mě bolí bříško.“ Věta, kterou slyšela od svého dítěte snad každá maminka. Zrovna takovou větu uslyšela i maminka jedné desetileté holčičky. Jenže to nebylo jen tak obyčejné bolení. Tentokrát holčička nemohla jíst, chodila bolestí ohnutá. Maminka ji pozorovala a přemýšlela, jak je to vážné.

Pokračovat ve čtení

Příběhy z mého života

NEMOC NENÍ NÁHODA

Ať mi nikdo neříká, že to je náhoda. Nemoci a naše emoční stavy spolu prostě souvisí.
Náš nejmladší, Jiřík, který se mnou a mým pracovním nasazením tráví prázdniny, má horečku. Ani si nemusím složitě probírat, co se to stalo, kdy a při čem jsem se necítila dobře. Vždyť to vím.

Pokračovat ve čtení

Příběhy z terapie

MÁMY ŠESTINEDĚLKY

Obrátila se na mě jedna zkušená maminka čerstvě po porodu.. Pátý den po porodu jí přepadla zimnice, že si musela jít lehnout.. a že to tak měla po každém porodu. Během těch let maminkování si však začala mnohem více vážit a všímat svého zdraví. A tak se ptala: Co se to děje? Čímpak si ubližuji, že mé tělo reaguje takto..

Pokračovat ve čtení

Příběhy z mého života

MOHENDŽODÁRO A JÁ

Jen a jen díky Mohendžodáru jsem si mohla dovolit donosit Marušku, i když její zdravotní prognóza a diagnóza byla fatální. Jen díky Mohendžodáru jsem věděla, že mám dost vnitřní síly tuto zkušenost unést, jen díky Mohendžodáru jsem si dovolila následovat hlas srdce, které si přálo nesoudit toto děťátko podle fyzické schránky.

Pokračovat ve čtení

Příběhy z terapie

MUŽI VE VZTAZÍCH

Takže muži.. Za mě jsou skvělí, úžasní, tak silní a schopní zhmotňovat vize! …a TAK jiní.. než my ženy.. Pro mě je přirozené tu jejich jinakost respektovat a ctít..

..ale při setkáních s ženami se často dostáváme do smyčky: On mě nepodpoří. On mě nechápe. On mě sráží.. A ve mně cinká zvoneček: A co ty, ženo? Co ty? Jak ctíš svého muže? Jak respektuješ jeho hodnoty…?

Pokračovat ve čtení

Příběhy z terapie

CHCI DÍTĚ, PARTNER NE

S tímto příběhem se setkávám často. Až příliš často. Přichází za mnou žena a je nešťastná, že ona chce (další) miminko a partner ne. Tedy… mnohem častěji začínáme u toho, že je nespokojená a neví proč. Po krátkém rozhovoru už víme. Ale pokračujeme dál..

Pokračovat ve čtení

Příběhy z mého života

INTIMNÍ ZPOVĚĎ

Někdy nás od života překvapí „podpásovka“, události z „vyšší moci“ a my v tom prostě plaveme, topíme se, děláme co se dá i nedá.. Životní horská dráha, která od nás žádá jasná rozhodnutí.. v mém příběhu o miminku v bříšku s lékařskou diagózou: trizomie, doporučujeme předčasně ukončit těhotenství.

Pokračovat ve čtení

Příběhy z terapie

BOLAVÝ ZUB A RŮŽOVÝ SVĚT

Dnes vám chci vyprávět příběh z nedávných dní, který ve mně ještě doznívá.. Už jste někdy byli nazlobeni na nějakou situaci v životě a komentovali ji slovy: „Mám toho plné zuby!“? Mě když ta myšlenka „ujede“, rychle ji beru zpět a přeformulovávám na: „Mám toho dost.“

Pokračovat ve čtení